חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פמגוסטה קפריסין

עזרה בתכנון מסלול טיול לקפריסין? השאירו פרטים 👇

פמגוסטה (Famagusta) קפריסין הטורקית נחשבת עיר רפאים – קצת רקע, מידע, טיפים והמלצות למטיילים הישראלים. פמגוסטה צפון קפריסין – שווה ביקור!

עיריית קייאקוי נמצאת בהריסות, תושביה ברחו בשנת 1974 כאשר העיר פמגוסטה הייתה תחת שליטה טורקית. כאשר הקפריסאים היוונים נאלצו לברוח מכוחות הפולשים הטורקים שנשלחו לאחר ניסיון כושל לאחד את קפריסין עם יוון לפני 46 שנה, היא נותרה מאז עיר רפאים. הוא כלוא בזמן ונשאר נטוש, אך אין שום סימן שהוא ננטש מעולם.

בעיר יש ראש עירייה יווני בהעדרו המייצג את הקפריסאים היוונים שנמלטו בשנת 1974 ואינם מורשים לחזור.

עבור תושביו, אתר הנופש הקוסמופוליטי שהיה פעם האי היה לסמל לכאב ולתסכול הכרוך בכישלונם של עושי השלום בפתרון בעיית קפריסין. הקפריסאים היוונים ראו בכך אמצעי זמני כאשר הודחו על ידי הצבא הטורקי בקיץ 1974. באוגוסט 1974 הם השתלטו על רובע ורושה היווני בעיקר בפמגוסטה, ושינו את מסלול ההיסטוריה של האי לנצח. הרשויות בצפון קפריסין השעו את כניסתם של קפריסאים טורקים וקרוביהם.

השנים סביב עצמאות קפריסין מבריטניה בשנות השישים והשנים שקדמו לחלוקתה בשנת 1974 היו סוערות, וסימנו את תחילתה של מלחמת אזרחים בין קפריסאים היוונים לטורקים בצפון קפריסין. סופה של השלטון הקולוניאלי הבריטי. בשנת 1960 הוביל לשלטון הקפריסאי הטורקי בצפון קפריסין, שהסתיים בפלישת הצבא הטורקי לבירת האי ניקוסיה ובעקבות כך כיבוש פמגוסטה וחלקים אחרים בצפון קפריסין, בהתאמה ב- 1973 וב 1974.

בינתיים, הסכסוך בין הקפריסאים היוונים והטורקים באי התעצם, והאו"ם כבר שלח את שומרי השלום הראשונים לקפריסין בשנת 1964. בשנת 1974 שלחה טורקיה את צבאה לצפון קפריסין כדי להגן על שטחה בדרום האיים, אך ללא כשהוא מזהיר כי פלש לפמגוסטה, כולל ורושה, שהייתה אז בעיקר מיושבת על ידי קפריסאים יוונים. הצבא הטורקי גידר וכבש את פרבר ורושה של פמגסוסט א ', זה עדיין נרתע גם היום, גם עם אזורים אחרים בשליטת טורקיה בצפון קפריסין.

הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין היא חלק משטחה של פמגוסטה, שבירתה היא העיר המודרנית. הצפון, המכונה לסירוגין "צפון קפריסין הכבושה" או "צפון קפריסין", אינו מוכר באופן בינלאומי. המועצה הלאומית המעבר מוכרת רק על ידי טורקיה והיא נחשבת על ידי האומות המאוחדות כחלק מרפובליקת קפריסין.

מאז מלחמה קצרה אך הרסנית בשנת 1974, קפריסין חולקה לדרום יוון ולצפון הטורקי. לשני הצדדים יש חלקים משלהם של האי, אם כי הם חולקים את רובו בשלום ובהרמוניה יחסית. יוונים – קפריסאים טורקים התקיימו במקביל באיים, אם כי לא תמיד בדרכי שלום, אך לאחרונה הם הצליחו להתקיים יחד ולהתקיים בשלום.

עשרות אלפי קפריסאים יוונים ברחו לדרום, ואילו אוכלוסייה קטנה של קפריסאים טורקים החיים בדרום קפריסין ברחה לצפון. משאלי עם קודמים שקראו לאיחוד נכשלו, כאשר רוב הקפריסאים הטורקים תומכים בהפרדת הצפון והדרום לארצותיהם ושלושה רבעים מהקפריסאים היוונים הצביעו נגד איחוד. 2004 הייתה אווירה כללית של שיתוף פעולה, שכן 2004 הייתה גם השנה בה הרפובליקה של קפריסין תצטרף לאיחוד האירופי וטורקיה, המדינה היחידה שהכירה ברפובליקה הטורקית בצפון קפריסין, ביקשה חברות באיחוד האירופי. אבל התוכנית נדחתה על ידי היוונים עם 65 אחוזים שהצביעו לאיחוד. כעת, הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין (TRNC) החליטה לפתוח מחדש את משאל העם הציבורי הראשון בנושא איחוד צפון ודרום קפריסין זה יותר מעשור.

מאז 1974, רבע מהעיר פמגוסטה, קפריסין הייתה אתר נופש פופולרי על חוף הים והחופים הטובים ביותר בחלק זה של הים התיכון משכו את העשירים והמפורסמים. כותרות כמו "הריביירה הצרפתית של קפריסין" הועברו, ובתחילת שנות השבעים היו בקפריסין 30 בתי מלון באזור "FamagUSTa" ובסביבתה. מאז האזור היה מגודר והתפתח למרכז תיירותי, אך גם התעשייה פרחה.

הוונציאנים ניסרו את הבסיס הצבאי של קפריסין ובילו את זמנם באי לביצור הערים הגדולות, ובכמה איים הם בילו חלק מזמנם בביצור הערים הגדולות.

חמש שנים של מלחמת גרילה הסתיימו כאשר קפריסין קיבלה עצמאות בשנות השישים בעזרת צבא ארה"ב והאיחוד האירופי. למרות שהושג הסכם חלוקת כוח בין הקפריסאים היוונים לטורקיה, המתיחות בין שתי הקהילות הללו המשיכה לעלות.

תנאי הריבונות הקפריסאית הקצו את בריטניה, יוון וטורקיה כערבים ביטחוניים לאומה הים תיכונית הנפתחת. יוון ניסתה להשתלט על האי ללא הצלחה, וטורקיה הייתה זו שראתה את יוון מפרה את הסכם השלום ופולשת לקפריסין. קפריסין קיבלה את עצמאותה, רק לאחר שפלשה לה טורקיה וחולקה בכוח 14 שנים אחר כך. בשנת 1974 התרחשה הפיכה נוספת נגד ממשלת קפריסין, שנתמכה על ידי החונטה הצבאית השלטת ביוון, שהביאה לפלישה הטורקית לקפריסין מצפון. זה הניח את התשתית לסכסוך ממושך, אך טורקיה לא יכלה לראות כי יוון מפרה את הסכם השלום.

גלו את ההיסטוריה העשירה, האטרקציות התרבותיות והנופים היפים של פמגוסטה, עיר שובת לב בחוף המזרחי של קפריסין. מדריך טיולים זה מספק מבט מעמיק על אתרי החובה, המטבח המקומי והפנינים הפחות מוכרות שהופכים את היעד הזה לביקור חובה עבור כל מטייל.

הקדמה: פמגוסטה, אוצר קפריסאי

שוכנת על החוף המזרחי של קפריסין, פמגוסטה היא עיר משופעת בהיסטוריה ותרבות. עם חורבותיו העתיקות, הביצורים מימי הביניים והחופים המדהימים, זהו יעד חובה לכל מטייל המחפש לחקור את מדינת האי היפה הזו. לפמגוסטה יש מורשת עשירה המשתרעת על פני מאות שנים, מימיה כנמל מסחרי משגשג בימי הביניים ועד למעמדה כעיר רפאים בעקבות הפלישה הטורקית לקפריסין בשנת 1974. למרות עברה הסוער, פמגוסטה נותרה כפר מרתק וקסום. מקום לבקר בו, עם שפע של אטרקציות ופעילויות כדי לבדר מבקרים בכל הגילאים.

העיר מתהדרת בשילוב ייחודי של סגנונות אדריכליים, כאשר השפעות מהתקופה הביזנטית, הוונציאנית והעות'מאנית ניכרות במבנים, מונומנטים ומרחבים ציבוריים. העיר העתיקה מוקפת חומה, על רחובותיה הצרים והשערים העתיקים, היא עדות לעברה של ימי הביניים של העיר, בעוד שהמרינה המודרנית והטיילת על חוף הים מציגות את הצד העכשווי יותר שלה. המבקרים יכולים לבלות שעות בחקירת ציוני הדרך ואתרי התרבות הרבים של העיר, מהשוק ההומה ועד החצרות השקטות של מנזר סנט ברנבאס.

למה לבקר בפמגוסטה?

פמגוסטה היא עיר המציעה חווית טיול ייחודית ובלתי נשכחת. בין אם אתם מתעניינים בהיסטוריה, ארכיטקטורה או פשוט מחפשים חופשה מרגיעה, בעיר הזו יש משהו שיתאים לטעם שלכם. אחת הסיבות העיקריות לבקר בפמגוסטה היא המורשת התרבותית העשירה שלה. עם חורבותיה העתיקות, ציוני הדרך ההיסטוריים והמוזיאונים המרתקים שלה, העיר מציעה הצצה לעבר והזדמנות לחקור את המסורות והמנהגים של האנשים שחיו בה.

סיבה נוספת לבקר בפמגוסטה היא היופי הטבעי המדהים שלה. העיר מוקפת בחופים בתוליים, מים צלולים ויערות ירוקים, מה שהופך אותה ליעד אידיאלי עבור חובבי טבע. אתה יכול לבלות את ימיך בשיזוף על החופים החוליים, לשחות בים התיכון, או לטייל בשטח המחוספס.

פמגוסטה היא גם מקום נהדר לחוות את המטבח המקומי. עם השילוב הייחודי שלו של טעמים ים תיכוניים ומזרח תיכוניים, המטבח הקפריסאי הוא מטבח טעים ומגוון שכדאי לחקור. בין אם אתם מחפשים פירות ים טריים, בשרים על האש או מאכלים צמחוניים, בטוח תמצאו משהו שיתאים לחיך שלכם בפמגוסטה.

לבסוף, אחת הסיבות המשכנעות ביותר לבקר בפמגוסטה היא האנשים החמים והמסבירי פנים שלה. המקומיים ידידותיים, מסבירי פנים ותמיד שמחים לחלוק את התרבות והמסורת שלהם עם המבקרים. מהרוכלים ועד לבעלי המסעדות, תגלו שאנשי פמגוסטה להוטים להפוך את השהות שלכם לבלתי נשכחת.

"העיר של 365 כנסיות": היסטוריה דתית עשירה

פמגוסטה מכונה לעתים קרובות "עיר 365 הכנסיות" בשל שפע האתרים הדתיים שלה. ההיסטוריה הדתית של העיר מתחילה במאה ה-3 לספירה כאשר הקדוש ברנבאס, אחד השליחים, הגיע לאי והחל להטיף לנצרות. מאז, העיר היא בית למגוון רחב של קהילות דתיות, כולל נוצרים אורתודוקסים, מוסלמים וקתולים.

אחד מהאתרים הדתיים המשמעותיים ביותר בפמגוסטה הוא מסגד לאלה מוסטפה פאשה, הידוע בעבר כקתדרלת ניקולס הקדוש. נבנה במאה ה-14, המסגד הוא דוגמה מדהימה של אדריכלות גותית והוא אחד מציוני הדרך המוכרים ביותר בעיר.

ניתן לראות את ההיסטוריה הדתית של העיר גם בכנסיות ובמנזרים הרבים שלה, הנעים בין מבנים קטנים וצנועים למבנים מפוארים ומעוטרים. כמה מהבולטים ביותר כוללים את כנסיית סנט ג'ורג' אקסורינוס, שראשיתה במאה ה-14, ואת כנסיית סנט אן, שנבנתה במאה ה-18.

אחד ההיבטים המרתקים ביותר בהיסטוריה הדתית של פמגוסטה הוא השילוב של תרבויות ומסורות שונות. הכנסיות והמסגדים של העיר כוללים לעתים קרובות אלמנטים של ארכיטקטורה ביזנטית ועות'מאנית, המשקפים את השפעתן של שתי האימפריות על האי.

היבט ייחודי נוסף בהיסטוריה הדתית של פמגוסטה הוא נוכחותן של כנסיות תת-קרקעיות. מבנים נסתרים אלו נבנו בתקופה העות'מאנית שבה נאסר על נוצרים לבנות מעל פני הקרקע. כיום, המבקרים יכולים לחקור את הכנסיות התת-קרקעיות הללו ולהתפעל מהציורים והגילופים המורכבים שלהן.

טיול בעיר המוקפת חומה: חקר הביצורים של ימי הביניים

העיר המוקפת חומה של פמגוסטה היא אתר חובה לכל מי שמתעניין בהיסטוריה וארכיטקטורה מימי הביניים. החומות נבנו במאה ה-15 על ידי הוונציאנים כדי להגן על העיר מפני פלישה עות'מאנית, והן נותרו שמורות להפליא עד היום. המבקרים יכולים לטייל לאורך ראש החומות וליהנות מנופים פנורמיים של העיר והאזור הכפרי שמסביב.

כשתטיילו ברחובות הצרים של העיר המוקפת חומה, תרגישו כאילו חזרתם אחורה בזמן. המבנים עשויים מאבן חול ואבן גיר וכוללים גילופים ופרטים מורכבים. אחד המבנים המרשימים ביותר בעיר המוקפת חומה הוא מגדל אותלו, שעל פי הדיווחים שימש השראה למחזה "אותלו" של שייקספיר.

גולת הכותרת נוספת של העיר המוקפת חומה היא שער הים, שהוא הכניסה הראשית לעיר. השער מעוטר בתבליט של מרקו הקדוש, הפטרון של ונציה, והאריה המכונף שהוא סמל הרפובליקה הוונציאנית. המבקרים יכולים גם לראות את שרידי גשר עליון וחפיר, ששימשו בעבר להגנה על העיר מפני פולשים.

אחד ההיבטים המעניינים ביותר של העיר המוקפת חומה הוא נוכחותה של אדריכלות גותית, שהיא נדירה בים התיכון. כנסיית פטרוס הקדוש וסנט פול היא דוגמה מצוינת לסגנון זה, עם הקשתות המחודדות והגילופים המורכבים שלה. הכנסייה כוללת גם חלון ורדים יפהפה, המהווה סימן היכר של האדריכלות הגותית.

איך פמגוסטה הפכה לעיר רפאים?

פמגוסטה הייתה פעם עיר משגשגת, אבל היא ננטשה ברובה מאז הפלישה הטורקית לקפריסין ב-1974. ההיסטוריה המודרנית של העיר היא היסטוריה טרגית, המאופיינת בסכסוך ובעקירה. לאחר הפלישה השתלטו כוחות טורקים על העיר, ורוב האוכלוסייה הקפריסאית היוונית נמלטה. העיר גודרה אז, ומאז היא נותרה קפואה בזמן.

אזור פמגוסטה שננטש לאחר הסכסוך ידוע בשם וארושה. לפני הפלישה, וארושה הייתה יעד תיירותי הומה, עם מלונות רבי קומות וחופים בתוליים. כיום, האזור הוא עיירת רפאים, עם רחובות ריקים ומבנים שנותרו לריקבון. הצבא הטורקי שמר על פיקוח קפדני על האזור, והכניסה של מבקרים אינה חוקית.

המצב בווארושה הוא מצב שנוי במחלוקת, כאשר אנשים רבים קוראים לפתוח מחדש ולשקם את האזור. עם זאת, ישנם גם חששות לגבי הסכנות הסביבתיות והבטיחותיות הפוטנציאליות של פתיחת האזור מחדש, כמו גם ההשלכות הפוליטיות של פעולה זו.

למרות גורלו העצוב של וארושה, ישנם סימני חיים שחוזרים לחלקים אחרים של פמגוסטה. העיר עברה שיפוץ מסוים בשנים האחרונות, וישנן תוכניות לשחזר חלק מהמבנים והאנדרטאות ההיסטוריות. בנוסף, יש בעיר אוכלוסיית סטודנטים הולכת וגדלה, כאשר האוניברסיטה המזרחית ים תיכונית ממוקמת ממש מחוץ לעיר.

Varosha: תזכורת רודפת לעבר

וארושה היא עיר רפאים שקפאה בזמן, ומשמשת תזכורת רודפת לעברה הבעייתי של פמגוסטה. פעם היה יעד תיירותי שוקק, האזור ננטש לאחר הפלישה הטורקית לקפריסין בשנת 1974. המבקרים אינם מורשים להיכנס לאזור המגודר, אך המראה של בתי המלון הריקים והרחובות הנטושים הוא מפוכח מתוך מרחק.

האזור היה פעם סמל של תקווה ושגשוג, עם בתי המלון המפוארים והחופים הבתוליים שבו מושכים תיירים מרחבי העולם. כיום זהו מקום שומם, בנייניו נותרים לריקבון ורחובותיו ריקים. הצבא הטורקי שומר על פיקוח קפדני על האזור, וזה ניגוד מוחלט לשאר פמגוסטה, שעברה שיפוץ מסוים בשנים האחרונות.

הבניינים הנטושים של וארושה הם תזכורת נוקבת למחיר האנושי של סכסוך. האזור היה בעבר ביתם של אלפי אנשים, אך הם נאלצו לעזוב את בתיהם ועסקיהם מאחור כאשר הצבא הטורקי השתלט. רבים מהם לא שבו, ונכסיהם נותרו להירקב במשך כמעט חמישים שנה.

ישנן קריאות לפתוח מחדש ולפתח מחדש את האזור, ויש הטוענים שהוא יכול להפוך שוב ליעד תיירותי משגשג. עם זאת, יש גם חששות לגבי הסכנות הסביבתיות והבטיחותיות שבכך, כמו גם ההשלכות הפוליטיות.

סלמיס: גילוי חורבות עתיקות

סלמיס היא עיר עתיקה שהייתה פעם אחד הנמלים החשובים בים התיכון. כיום זהו אתר ארכיאולוגי שמושך אליו מבקרים מכל העולם. חורבות העיר פרושות על פני שטח גדול, וקל לבלות מספר שעות בסיורים באתר.

כשתשוטטו בין ההריסות, תועברו אחורה בזמן לימי האימפריה הרומית. ניתן לראות את שרידי האמפיתיאטרון המרשים של העיר, שפעם היו בו עד 15,000 איש. האצטדיון, אולם ההתעמלות והמרחצאות הציבוריים שמורים גם הם, ומעניקים למבקרים הצצה לחיי היומיום בסלמיס העתיקה.

אחד המאפיינים המרשימים של האתר הוא התיאטרון הרומי העתיק, שראשיתו במאה ה-2 לספירה. התיאטרון בנוי בתוך צלע גבעה, והאקוסטיקה שלו מרשימה עד היום. קל לדמיין את המוני האנשים שהיו מתאספים כאן כדי לצפות בהצגות והופעות.

גולת כותרת נוספת של חורבות סלמיס היא הווילה הרומית המרשימה, שהייתה בעבר בית מגורים מפואר לאליטה של העיר. הוילה מעוטרת בפסיפסים וציורי קיר מהממים, ששרדו את מבחן הזמן בצורה יוצאת דופן.

הביקור בהריסות סלמיס הוא חוויה מרתקת, וקל ללכת לאיבוד בהיסטוריה וביופי של האתר. יש משהו מעורר יראת כבוד בעמידה באותו מקום שבו הלכו פעם הרומאים הקדמונים, ולראות את ההישגים המדהימים של הנדסה וארכיטקטורה שהם היו מסוגלים לעשות.

טירת אותלו: קשר ספרותי?

ממוקם בלב פמגוסטה, טירת אותלו היא מבצר מרשים שראשיתו במאה ה-14. הטירה נבנתה על ידי משפחת לוסיניאן, משפחת מלוכה צרפתית ששלטה על קפריסין בימי הביניים. כיום, הטירה היא אטרקציה תיירותית פופולרית, ומבקרים מגיעים מרחבי העולם כדי להתפעל מהארכיטקטורה המרשימה שלה וללמוד על ההיסטוריה העשירה שלה.

  • האגדה של אותלו:

    אחד ההיבטים המרתקים ביותר של טירת אותלו הוא הקשר שלה למחזה השייקספירי המפורסם, אותלו. לפי האגדה, הטירה הייתה ההשראה לתפאורה של המחזה. אומרים ששייקספיר ביקר בפמגוסטה במהלך מסעותיו וכל כך התלהב מהביצורים המרשימים של הטירה, עד שהחליט להשתמש בה כרקע לטרגדיה שלו.

  • ביקור בטירה:

    בין אם האגדה נכונה ובין אם לא, אי אפשר להכחיש את הפיתוי של טירת אותלו. המצודה היא מראה מרשים, עם חומות האבן המאסיביות והמגדלים המרשימים שלה. המבקרים יכולים לחקור את פנים הטירה, הכוללת סדרה של גרמי מדרגות צרים, חדרים אפלים וקרבות מרשימים. ממרומי הטירה נשקפים נופים מדהימים של העיר שמסביב ושל הים התיכון.

  • למידה על ההיסטוריה של הטירה:

    בנוסף לקשריה הספרותיים, לטירת אותלו יש היסטוריה עשירה ומרתקת משלה. הטירה הייתה אתר של קרבות ומצורים רבים במשך מאות שנים, וחומותיה נושאות את צלקות הסכסוכים הללו. המבקרים יכולים ללמוד על ההיסטוריה של הטירה באמצעות תערוכות ותצוגות הממוקמות ברחבי המצודה.

איזה מטבח מקומי כדאי לנסות?

המטבח הקפריסאי הוא תערובת טעימה של טעמים ים תיכוניים ומזרח תיכוניים, ופמגוסטה אינה יוצאת דופן. אם אתה חובב אוכל, צפוי לך פינוק כשאתה מבקר בעיר המקסימה הזו. הנה כמה מהמנות והמשקאות שחובה לנסות להוסיף לרשימה שלך:

  • 1. Souvlaki:
    המנה הפופולרית הזו כוללת בשר משופד (בדרך כלל חזיר או עוף) שהושרה בתערובת של עשבי תיבול ותבלינים. הוא מוגש לרוב עם פיתות, רוטב צזיקי ותוספת של סלט.
  • 2. חלומי:
    גבינה מלוחה זו היא מרכיב עיקרי במטבח הקפריסאי והיא מוגשת לרוב בגריל או מטוגנת. זוהי תוספת נהדרת לסלטים, סנדוויצ'ים ומגשי מזוזה.
  • 3. Meze:
    Meze הוא מבחר של מנות קטנות שמיועדות לחלוקה. זוהי דרך מצוינת לטעום מגוון טעמים קפריסאים בארוחה אחת. כמה מנות Meze פופולריות כוללות חומוס, דולמדס (עלי גפן ממולאים) וקפטדס (קציצות).
  • 4. קומנדריה:
    יין הקינוח המתוק הזה הוא אהוב בקפריסין ומיוצר על האי כבר למעלה מ-4,000 שנה. הוא עשוי מענבים מיובשים ובעל טעם עשיר דמוי קרמל.
  • 5. Loukoumades:
    הכדורים המתוקים והבצקיים האלה הם קינוח פופולרי בקפריסין. הם מטוגנים עד להזהבה ואז מטפטפים בדבש ומפזרים קינמון.

חופים ומעבר לכך: היופי הטבעי של פמגוסטה

פמגוסטה מתגאה בכמה מהחופים היפים ביותר בקפריסין, עם מים צלולים וחולות רכים וזהובים. אחד החופים הפופולריים ביותר באזור הוא מפרץ עץ התאנה, שזכה בדגל כחול על מימיו הנקיים והמתקנים המצוינים. החוף הארוך הזה בצורת חצי סהר מושלם לשחייה, שיזוף וספורט מים.

למי שמחפש חווית חוף שקטה ומבודדת יותר, Kapparis Beach הוא אופציה מצוינת. המפרץ הקטן הזה מוקף בצוקים סלעיים ויש לו אווירה נינוחה יותר מאשר כמה מהחופים הפופולריים יותר באזור.

מעבר לחופים, לפמגוסטה יש הרבה יופי טבעי אחר לחקור. פארק היער הלאומי קייפ גרקו הסמוך הוא מקום נהדר לצאת לטיולי הליכה או רכיבה על אופני הרים, עם שבילים המתפתלים בין צוקים מחוספסים ונופים מדהימים של הים.

אם אתם מתעניינים בחיים ימיים, פנו למערות הים של איה נאפה, שם תוכלו לחקור מערות תת-מימיות ולשחות עם להקות דגים צבעוניות. ולחוויה ייחודית באמת, צאו לטיול לאגם המלח של לרנקה, בו תוכלו לראות אלפי פלמינגו וציפורים נודדות אחרות בסביבתם הטבעית.

מנזר סנט ברנבאס: מקדש קדוש

מנזר סנט ברנבאס הוא אחד מהאתרים הדתיים החשובים בקפריסין, וביקור חובה לכל מי שמתעניין בהיסטוריה הנוצרית של האי. המנזר נבנה במאה ה-18 במקום בו הייתה קפלה מוקדמת יותר, והוא מוקדש לסנט ברנבאס, אחד מ-12 השליחים של ישו.

המנזר ממוקם ממש מחוץ לעיר פמגוסטה, ומוקף בגנים יפים ומטעי זיתים. בפנים, המבקרים יכולים לחקור את הקפלה, המעוטרת בציורי קיר צבעוניים ומעוטרת בעלי זהב.

אחד מגולות הכותרת של המנזר הוא קברו של ברנבאס הקדוש, שנמצא בקריפטה מתחת לקפלה. על פי האגדה, הקדוש ברנבאס נרצח בקפריסין במאה ה-1 לספירה, ושרידיו התגלו באתר המנזר במאה ה-5.

המנזר מכיל גם מוזיאון קטן, המציג אוסף של חפצים ואיקונות דתיים. המבקרים יכולים ללמוד על ההיסטוריה של המנזר ועל תפקידו של ברנבאס הקדוש בנצרות.

למעוניינים באמונה הנוצרית האורתודוקסית, המנזר מציע אווירה שלווה ומהורהרת לתפילה והרהורים. שירותים מתקיימים בקפלה באופן קבוע, והמבקרים מוזמנים להשתתף.

בנוסף למשמעותו הדתית, מנזר סנט ברנבאס הוא גם אתר תרבות חשוב בקפריסין. המנזר הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית, ומהווה יעד פופולרי לתיירים מרחבי העולם.

הקברים המלכותיים של סלמיס: מקום מנוחה מלכותי

הקברים המלכותיים של סלמיס הם הצצה מרתקת אל החיים והמנהגים של קפריסין העתיקה. הקברים, הממוקמים במרחק קצר מהאתר הארכיאולוגי של סלמיס, נחשבים שנבנו עבור השליטים העשירים והחזקים של העיר-מדינה.

הקברים התגלו בתחילת המאה ה-19 ומאז נחפרו ונחקרו בהרחבה. הם מורכבים מסדרה של חדרים תת-קרקעיים, כל אחד מכיל מגוון של מוצרי קבורה, כולל כלי חרס, תכשיטים וכלי נשק.

אחד הקברים המרשימים ביותר מכונה "קבר הלוחם העשיר". הקבר הזה מכיל שרידים של לוחם עשיר, יחד עם נשקו ושריון שלו. הקבר מעוטר בציורי קיר מורכבים המתארים סצנות מחייו ומהעולם הבא.

קבר בולט נוסף הוא "קבר התאומים", המכיל שרידים של שני נערים צעירים. הקבר מעוטר בציורים צבעוניים ורצפות פסיפס, ונחשב כי נבנה עבור ילדי משפחה אמידה.

המבקרים בקברים המלכותיים של סלמיס יכולים לחקור את החדרים התת-קרקעיים ולצפות בחפצים הרבים המוצגים. האתר מציע גם נופים מדהימים של האזור הכפרי שמסביב ושל הים התיכון.

איך להתנייד בפמגוסטה?

פמגוסטה היא עיר קטנה יחסית, וההתמצאות בה קלה ונוחה. הדרך הטובה ביותר לחקור את העיר היא ברגל, שכן רבות מהאטרקציות המרכזיות ממוקמות בתוך העיר המוקפת חומה. ההליכה גם מאפשרת למבקרים להתרשם מהארכיטקטורה המקסימה וחיי הרחוב התוססים.

למי שמעדיף לנסוע ברכב, ישנן מספר חברות השכרת רכב הממוקמות בעיר, המציעות מגוון רכבים במחירים תחרותיים. עם זאת, ראוי לציין שקשה למצוא חניה ברחובות הצרים של העיר המוקפת חומה.

מוניות זמינות גם בפמגוסטה, וניתן להזמין אותן ברחוב או להזמין מראש. מוניות הן אופציה טובה למי שרוצה לנסוע במהירות ובנוחות, והן שימושיות במיוחד לנסיעות ארוכות יותר מחוץ לעיר.

למי שרוצה לחקור את האזור הכפרי שמסביב, ישנן מספר חברות השכרת אופניים בפמגוסטה. רכיבה על אופניים היא דרך מצוינת לתפוס את הנוף היפה וליהנות מהאוויר הצח, והיא גם אפשרות ידידותית לסביבה.

לבסוף, התחבורה הציבורית בפמגוסטה מוגבלת אך אמינה. ישנו שירות אוטובוסים מקומי הפועל במספר קווים ברחבי העיר, כולל לחופים הסמוכים של גלפסידס ופאלם ביץ'. שירות האוטובוסים אינו יקר ומציע דרך נוחה להתנייד, אך יכול להיות צפוף בשעות השיא.

מתי הזמן הטוב ביותר לבקר?

הזמן הטוב ביותר לבקר בפמגוסטה תלוי בהעדפות ובתחומי העניין האישיים שלך. חודשי הקיץ של יוני עד אוגוסט הם הזמן העמוס והפופולרי ביותר לביקור, עם ימים ארוכים וחמים המושלמים לפעילויות חוף ולסיורים בחוץ. עם זאת, החום יכול להיות עז במהלך שיא חודשי הקיץ, לכן חשוב להביא הרבה קרם הגנה ולהישאר עם לחות.

עבור אלה המעדיפים טמפרטורות קרירות יותר וקהל קטן יותר, עונות הכתף של האביב (מרץ עד מאי) והסתיו (ספטמבר עד נובמבר) הן זמן מצוין לבקר. מזג האוויר בעונות אלו מתון ונוח, עם פחות תיירים ומחירים נמוכים יותר לינה ופעילויות.

החורף (דצמבר עד פברואר) הוא עונת החוץ בפמגוסטה, עם טמפרטורות קרירות יותר ומדי פעם גשם. עם זאת, זה יכול להיות זמן מצוין לבקר בו אם אתם מחפשים אווירה שלווה ונינוחה יותר, והמחירים על לינה ופעילויות יכולים להיות נמוכים משמעותית.

דבר אחד שכדאי לזכור בעת תכנון הביקור בפמגוסטה הוא לוח השנה הדתי המקומי. כעיר יוונית אורתודוקסית בעיקרה, פמגוסטה חוגגת מספר פסטיבלים דתיים חשובים במהלך השנה, כולל חג הפסחא (בדרך כלל באפריל) וחג המולד (25 בדצמבר). פסטיבלים אלו יכולים להיות זמן מצוין לחוות את התרבות והמסורות המקומיות, אך ראוי גם לציין שעסקים ואטרקציות רבות עשויות להיות סגורות בזמנים אלו.

האם אתה יכול לבקר בחלק הצפוני של פמגוסטה?

החלק הצפוני של פמגוסטה, המכונה וארושה, היה שטח הפקר מאז הפלישה הטורקית לקפריסין בשנת 1974. האזור היה בעבר יעד תיירותי שוקק, אך מאז ננטש ואטום על ידי הצבא הטורקי. למרות שכרגע זה אסור למבקרים, היו דיבורים מדי פעם על פתיחת האזור מחדש לתיירים.

עם זאת, עדיין אפשר לבקר בחלק הדרומי של פמגוסטה, שנמצא בשליטת הרפובליקה של קפריסין. כאן, המבקרים יכולים לחקור את העיר ההיסטורית המוקפת חומה, את ההריסות העתיקות של סלמיס, ואת החופים המדהימים לאורך קו החוף. העיר היא גם ביתם של מספר מוזיאונים ומרכזי תרבות, המציעים תובנה עמוקה יותר על ההיסטוריה והתרבות של פמגוסטה.

למעוניינים לבקר בחלק הצפוני של פמגוסטה, חשוב לציין כי אזור זה נמצא כעת בשליטה של הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין, המוכרת רק על ידי טורקיה. המבקרים יצטרכו לחצות את הגבול לצפון קפריסין, מה שמצריך דרכון תקף ועלול לכלול בדיקות ביטחוניות נוספות.

קניות ומזכרות: מה להביא הביתה?

פמגוסטה היא מקום נהדר לעשות בו קניות למזכרות ומתנות ייחודיות. העיר ידועה במלאכות המסורתיות שלה, כמו כלי חרס, תחרה ורקמה, המהווים מזכרות נהדרות להביא הביתה. מבקרים יכולים למצוא פריטים אלה בשווקים ובחנויות מקומיות ברחבי העיר.

מזכרת פופולרית אחת להחזיר מפמגוסטה היא התחרה המפורסמת של לפקרה. עבודת תחרה מורכבת זו מיוצרת בעבודת יד בטכניקת עבודת רקמה עדינה, והיוותה סימן היכר של האומנות הקפריסאית במשך מאות שנים. המבקרים יכולים למצוא מוצרי תחרה של לפקרה, כגון מפות שולחן, מפיות ובגדים, בחנויות מיוחדות ברחבי העיר.

עוד פריט פופולרי להחזיר מפמגוסטה הוא כלי חרס מסורתיים. כלי חרס קפריסאים ידועים בעיצובים המיוחדים והצבעים התוססים, ומהווים מזכרת יפה ופונקציונלית. המבקרים יכולים למצוא מגוון רחב של מוצרי חרס, כולל אגרטלים, צלחות וקערות, בשווקים ובחנויות המקומיים ברחבי העיר.

בנוסף למלאכת יד מסורתית, המבקרים יכולים למצוא בפמגוסטה גם מגוון של מזכרות ומתנות מודרניות. בעיר מספר חנויות בוטיק וחנויות מעצבים, המציעות מגוון פריטים ייחודיים ומסוגננים. מבקרים יכולים למצוא כל דבר, החל מאביזרי אופנה ותכשיטים, לעיצוב הבית ומאכלי גורמה, בחנויות הללו.

פסטיבלים ואירועים: מה קורה בפמגוסטה?

פמגוסטה היא עיר שאוהבת לחגוג, ותמיד יש המון פסטיבלים ואירועים המתרחשים במהלך השנה. אחד האירועים הפופולריים ביותר הוא קרנבל פמגוסטה, שמתקיים בשבועות שלפני התענית. הפסטיבל הצבעוני הזה כולל תהלוכות, מוזיקה, ריקודים והרבה אוכל ושתייה. אירוע פופולרי נוסף הוא פסטיבל התרבות והאמנויות הבינלאומי פמגוסטה, המתקיים בקיץ וכולל מגוון מופעי תרבות, לרבות מוזיקה, מחול ותיאטרון.

לאלו המתעניינים בהיסטוריה ותרבות, אסור להחמיץ את פסטיבל הדרמה היוונית העתיקה של סלמיס. פסטיבל זה כולל הצגות של מחזות יוונים עתיקים בסביבה המדהימה של האמפיתיאטרון הרומי העתיק בסלמיס. הפסטיבל מתקיים באוגוסט ומושך אליו חובבי תיאטרון מרחבי העולם.

אם אתה חובב מוזיקה חיה, הקפד לבדוק את פסטיבל הג'אז של פמגוסטה. אירוע פופולרי זה מתקיים מדי ספטמבר וכולל מגוון הופעות ג'אז של מוזיקאים מקומיים ובינלאומיים. הפסטיבל מתקיים במרכז ההיסטורי של פמגוסטה, והוא דרך מצוינת לחוות את סצנת המוזיקה התוססת של העיר.

למי שמתעניין בתרבות הקפריסאית המסורתית, פסטיבל איה נאפה השנתי הוא חובה לראות. פסטיבל זה מתקיים באיה נאפה הסמוכה וכולל מגוון של מוזיקה מסורתית, ריקודים ואוכל. המבקרים יכולים גם לקחת חלק במשחקים ופעילויות מסורתיות, כגון ריבוע ענבים ואריגה.

איפה ללון: אפשרויות לינה

פמגוסטה מציעה מגוון רחב של אפשרויות לינה שיתאימו לכל התקציבים וההעדפות. לאלו המחפשים יוקרה, ישנם מספר מלונות ואתרי נופש יוקרתיים הממוקמים לאורך קו החוף היפה של העיר, ומציעים נוף מדהים לים ושירותים מהשורה הראשונה. רבים מהמלונות הללו מציעים גם שירותי ספא, בריכות שחייה ואפילו חופים פרטיים.

אם אתם מחפשים אפשרות זולה יותר, יש שפע של מלונות ובתי הארחה בטווח בינוני הממוקמים ברחבי העיר. נכסים אלה מציעים חדרים נוחים, שירות ידידותי וגישה נוחה לאטרקציות הרבות של פמגוסטה.

למי שמחפש חוויה אותנטית יותר, ישנם גם מספר מלונות בוטיק ובתי הארחה הממוקמים במרכז ההיסטורי של העיר. נכסים אלה מציעים יחידות אירוח ייחודיות ומסוגננות, השוכנות לרוב בבניינים קפריסאיים מסורתיים. שהייה באחד מהנכסים הללו היא דרך מצוינת לשקוע בהיסטוריה ובתרבות העשירה של העיר.

אם אתם מטיילים עם קבוצה או משפחה, השכרת בית נופש או דירה היא גם אפשרות מצוינת. יש שפע של נכסים להשכרה ברחבי העיר, החל מדירות נעימות ועד וילות מרווחות עם בריכות פרטיות.

מסקנה: הפיתוי המתמשך של פמגוסטה

לסיכום, פמגוסטה היא יעד ייחודי באמת עשיר בהיסטוריה, תרבות ויופי טבעי. מהביצורים המרשימים של ימי הביניים ועד לעיר הרפאים הרודפת שלה, לא חסרים מראות מרתקים לחקור בעיר התוססת הזו. בין אם אתם מתעניינים בהיסטוריה עתיקה, באתרים דתיים, או פשוט לספוג את השמש הים תיכונית באחד החופים היפים שלה, בפמגוסטה יש משהו לכולם.

למרות עברה הבעייתי, פמגוסטה התגלתה כעיר עמידה ודינמית שממשיכה למשוך מבקרים מרחבי העולם. עם האירוח החם, המטבח הטעים ומגוון האטרקציות, אין זה פלא שכל כך הרבה אנשים מוצאים את עצמם שבויים ביעד המרתק הזה.

מדריך טיולים של פמגוסטה:

יעדאטרקציותמטבח מקומיעלות משוערת (בש"ח)
פמגוסטההיסטוריה עשירה, אתרי תרבות ונופים יפיםהתמחויות קפריסאיות כמו Souvlaki ו- Halloumi400-600
איה נאפהמוזיאונים, חופים, חיי לילהMeze, פירות ים וקינוחים500-700
לימסולטירות מימי הביניים, יקבים, קניותקבב, חומוס ובקלאווה600-800
פאפוסאתרים ארכיאולוגיים, פעילויות חוצות וחופיםSouvlaki, Souvla, ובירה קפריסין400-600

לסיכום, פמגוסטה היא עיר יוצאת דופן המציעה שילוב ייחודי של היסטוריה, תרבות ויופי טבעי. בין אם אתם חוקרים חורבות עתיקות או נרגעים בחופים בתוליים, תצאו עם זיכרונות בלתי נשכחים והערכה עמוקה יותר לחלק הקסום הזה של קפריסין.

לחזור למשהו ספציפי?

 

חוויה בקפריסין מתחילה כאן

error: תוכן זה מוגן !!

מחכים לכם בפייסבוק!