🐟 פאפוס – בירת הדגים של קפריסין
בעיר החוף הקסומה פאפוס שבדרום־מערב קפריסין, נדמה שהים נושם ממש לתוך הצלחת. זוהי עיר שחיה סביב המים – מהנמל העתיק ועד הסירות הקטנות של הדייגים המקומיים – וכאן, יותר מכל מקום אחר באי, אפשר לטעום דג טרי כפי שהוא נועד להיות.
מדי בוקר מגיעות הסירות עם שלל הלילה: לברק מבריק, דניס מהים הפתוח, תמנונים שנצודו בידיים, ושרימפס שעדיין נעים. האווירה בפאפוס נינוחה, חמימה ובעלת קצב משלה – קצב שמתאים בדיוק לארוחה ים־תיכונית שמתחילה לאט ונמשכת אל תוך השקיעה.
🌊 סיורים, טעמים וחוויות ים־תיכוניות
🐟 מסעדות דגים שאסור לפספס בפאפוס
אם אתם מחפשים את המקומות שבהם טעם הים פוגש מסורת חיה, שירות לבבי ונוף בלתי נשכח – אלו המסעדות ששווה להכיר.
מהגריל הפשוט בטברנה המשפחתית ועד למנות הדגל במסעדות החוף - פאפוס מגישה חוויית דגים ים־תיכונית שלא דומה לשום דבר אחר.
🐟 מסעדות דגים שאסור לפספס בפאפוס
אם אתם מחפשים את המקומות שבהם טעם הים פוגש מסורת חיה, שירות לבבי ונוף בלתי נשכח – אלו המסעדות ששווה להכיר. מהגריל הפשוט בטברנה המשפחתית ועד למנות הדגל במסעדות החוף - פאפוס מגישה חוויית דגים ים־תיכונית שלא דומה לשום דבר אחר.
🐟 CHRISTOS Grill and Seafood
טברנה משפחתית עם דגים טריים ואווירה קפריסאית חמה
מסעדת CHRISTOS Grill and Seafood היא אחת מאותן טברנות מקומיות שגורמות לך להרגיש כאילו הוזמנת לארוחת ערב אצל חברים ותיקים. העיצוב פשוט אך מלא קסם – שולחנות עץ מחוספסים, קירות לבנים עם תמונות מהים הקפריסאי, ותאורה חמימה שמרמזת על חוויית אירוח אינטימית. האווירה היא שילוב בין נינוחות כפרית לבין רצינות קולינרית, עם הרבה הקשבה ויחס אישי מהצוות.
המטבח מתמקד בדגים טריים ופירות ים שנמשו מהים התיכון מדי בוקר – דגי לברק, דניס, קלמרי, שרימפס ועוד. ההכנה נעשית במקום, בשיטות מסורתיות שמדגישות את חומרי הגלם: גריל פחמים, תיבול עדין של שמן זית ולימון, והקפדה על טעמים טבעיים. מנות הליווי כוללות סלטים מקומיים, צזיקי, טחינה יוונית ולחם ביתי חם. הכל מוגש בנדיבות ובפשטות שמביאה את הים ישר לצלחת.
למה כדאי לבקר?
CHRISTOS היא מסעדה שלא מנסה להרשים בנצנוץ אלא בכנות, בטעמים וביחס האנושי. מי שמחפש את קפריסין האמיתית, זו שלא מופיעה בעלוני פרסומת אלא בלבם של המקומיים – ימצא כאן בית. מדובר בחוויה שמחברת בין קולינריה לאותנטיות, בין מסורת לאירוח, וכל ביס משאיר רושם של אמת ושל אדמה.
המלצות מהתפריט:
✔ דניס טרי על גריל פחמים
✔ קלמרי מטוגן עם רוטב צזיקי
✔ שרימפס מוקפצים בשום ופטרוזיליה
✔ תבשיל דגים עם ירקות שורש ובצל מקורמל
כתובת ושעות פעילות:
📍 Nikolaou Nikolaidi 33, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-23:00
🐟 Ocean Basket Paphos
שילוב של מסעדה מודרנית עם לב ים־תיכוני חם
Ocean Basket היא מסעדת רשת מוכרת ואהובה המציעה חוויה קולינרית נגישה, עכשווית ונוחה לכל כיס. הסניף בפאפוס ממוקם במרכז הטיילת, ומציע שילוב של אווירה תוססת לצד מרפסות שקטות עם נוף פתוח לים. החללים הפנימיים מוארים, עם שולחנות עץ בגוונים בהירים, מוזיקת רקע קלה, וצוות מסביר פנים שמתפעל את המקום ביעילות ובשמחה.
התפריט כולל מגשי שיתוף נדיבים של פירות ים מטוגנים או בגריל, מנות אישיות של דגים טריים, סלטים מרעננים, פסטות ופיתה ים־תיכונית. כל מנה מתוכננת להציע שפע, נוחות וטעמים מוכרים עם נגיעות דרום־אפריקאיות. בנוסף, קיימת גם אפשרות לתפריט ילדים, מנות צמחוניות, וקינוחים פשוטים שמסיימים את הארוחה ברוח קלילה ולא יומרנית.
למה כדאי לבקר?
זו אחת המסעדות הבודדות שמצליחה להתאים עצמה לכל קהל – זוגות, משפחות, תיירים ומקומיים – מבלי לוותר על איכות חומרי הגלם והדיוק בטעמים. החוויה כאן לא יוקרתית או מתוחכמת, אלא ישירה, נוחה ומהנה, עם אוכל שמוגש מהר, בנדיבות, ובאווירה שלא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות – בדיוק כמו שצריך.
המלצות מהתפריט:
✔ Platter for 2 – מגש פירות ים זוגי
✔ קלמרי מטוגן עם רוטב טרטר
✔ שרימפס בצ’ילי מתוק ושום
✔ צדפות ברוטב שמנת ולבן יבש
כתובת ושעות פעילות:
📍 Poseidonos Avenue 17, Paphos
🕒 פתוח כל יום 11:30-22:30
🐟 Psarou
מסעדת חוף אלגנטית עם אווירה מושקעת ומנות מוקפדות
Psarou היא אחת ממסעדות הדגים האלגנטיות והיפות ביותר בפאפוס, השוכנת על קו המים ומציעה נוף פנורמי לשקיעה מעל הים. המקום מעוצב בקווים מינימליסטיים אך יוקרתיים – שולחנות עץ בהירים, וילונות פשתן מתנפנפים, ואווירה שמזמינה לעצור, לנשום ולהתמסר לרגע. בערב המקום מואר בתאורה רכה, עם מוזיקה רגועה וניחוחות ים שמעוררים את התיאבון.
בתפריט תמצאו שילוב בין מטבח ים־תיכוני עילי למנות קלאסיות: טרטרים של טונה או סלמון, דגים שלמים צלויים על גריל, צדפות, תמנון קריספי ומנות יין לבן שמלוות כל טעם. ההגשה מוקפדת ואסתטית במיוחד, וכל פרט – מהפרזנטציה ועד הטמפרטורה של הצלחת – מעיד על רמת תשומת הלב המושקעת בכל סועד. היינות המקומיים נבחרים בקפידה, ויש גם קוקטיילים מרעננים.
למה כדאי לבקר?
אם אתם מחפשים מקום שמשלב בין מיקום חלומי, אווירה רומנטית וטעמים ברמה גבוהה – Psarou היא בחירה מדויקת. זו לא רק ארוחה, אלא רגע של שקט, של התבוננות, ושל הנאה מהדברים הקטנים שמרכיבים חוויית חוף מושלמת. המקום מתאים במיוחד לזוגות, לחוגגים או למי שרוצה לפנק את עצמו באמת.
המלצות מהתפריט:
✔ טרטר טונה עם אבוקדו ושמן שומשום
✔ לברק צלוי בתנור עם עשבי תיבול
✔ תמנון פריך על קרם שעועית לבנה
✔ מוס לימון עם בסיס שקדים קריספי
כתובת ושעות פעילות:
📍 Poseidonos Avenue 45, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-23:00
🐟 Kingfisher Taverna
טברנה משפחתית מול הים – ניחוחות של מסורת בכל ביס
Kingfisher Taverna היא אחת מאותן טברנות קפריסאיות אמיתיות, שלא מנסות להרשים בעיצוב יוקרתי – אלא באווירה פשוטה, שקטה ונעימה שמרגישים מיד עם ההגעה. המקום ממוקם קרוב לקו החוף, באחת השכונות הרגועות של פאפוס, ומשדר תחושת ביתיות קלה ונינוחה. המרפסת הפונה לים, רהיטי העץ הישנים, והחיוכים של בעלי המקום – כולם יחד יוצרים תחושה חמימה של קבלת פנים מסורתית.
התפריט מבוסס על דגים טריים שנמשו מהים המקומי באותו היום – לברק, דניס, סרדינים קלויים, שרימפס קלויים על גריל, קלמרי פריך ועוד מנות שמוכנות במקום ללא קיצורי דרך. אין כאן טכניקות בישול מפונפנות, אלא טעמים נקיים: שמן זית מעולה, מיץ לימון סחוט טרי, תיבול עדין של עשבי תיבול קפריסאיים וסלטים רעננים שמלווים כל צלחת. הלחם מוגש חם, הסלט קצוץ באהבה, והכל משדר פשטות איכותית.
למה כדאי לבקר?
אם אתם מחפשים מקום שקט שבו תוכלו לשבת מול הים, ליהנות מאוכל טרי ומדויק, ולהרגיש כאילו אתם מתארחים בבית של חברים מקומיים – זה בדיוק המקום בשבילכם. Kingfisher היא לא מסעדת תיירים – אלא טברנה שעדיין חיה ופועלת כמו שפעם היו עושים: בכבוד לחומרי הגלם, במסירות לאורחים, ובלי לשכוח את הקסם של האי.
המלצות מהתפריט:
✔ לברק בגריל עם עשבי תיבול ולימון
✔ קלמרי פריך עם רוטב ביתי
✔ שרימפס על גריל פחמים
✔ סרדינים קלויים עם שמן זית
כתובת ושעות פעילות:
📍 48 Theas Afroditis Avenue, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-22:30
🐟 Jimmys Killer Prawns Paphos
התמחות עולמית בשרימפס – חוויה שמדברת בטעמים
Jimmys Killer Prawns הוא סניף קפריסאי של רשת עולמית שמתמחה בשרימפס, אך בפאפוס הוא קיבל אופי מקומי עם נגיעות ים־תיכוניות. המקום מעוצב בסגנון מודרני, עם צבעים בהירים, ריהוט מינימליסטי ומוזיקה קלילה שמעניקה תחושה צעירה ונעימה. השירות כאן מקצועי מאוד, הצוות מסביר פנים, ותהליך ההזמנה מהיר ויעיל – מושלם לארוחה קלילה אך מרשימה.
גולת הכותרת של התפריט היא כמובן השרימפס – במגוון צורות, סגנונות וטעמים: בגריל, מטוגן, ברוטב חמאה ושום, בצ’ילי מתוק, מוקפץ עם ירקות, ועוד אינספור שילובים שמדגישים את המרקם והטעם של הפרי הימי הנפלא הזה. בנוסף לכך, תמצאו גם קלמרי, דגים טריים, תוספות קלאסיות כמו אורז לבן, תפוחי אדמה וירקות קלויים, ואפילו מנות בשר למי שמעדיף.
למה כדאי לבקר?
המסעדה מתאימה במיוחד למי שמחפש חוויית שרימפס מודרנית ומגוונת, אך גם רוצה אווירה מזמינה ונוחה. השילוב בין טעמים חזקים, מנות נדיבות, אווירה קלילה ויעילות תפעולית – יוצר חוויה קולינרית מרעננת שמתאימה גם למשפחות, גם לזוגות וגם לסועדים בודדים. אם אתם אוהבים טעמים עזים ופירות ים טריים – תרגישו כאן בבית.
המלצות מהתפריט:
✔ שרימפס בצ'ילי עם אורז תאילנדי
✔ שרימפס בגריל עם חמאה ושום
✔ קומבו פירות ים עם קלמרי ושרימפס
✔ מוס שוקולד עם אגוזים
כתובת ושעות פעילות:
📍 Tombs of the Kings Avenue 26, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-22:00
🐟 Santa Marina Fish & Chips & More
פיש אנד צ'יפס בריטי בניחוח ים־תיכוני – נעים, פשוט ומדויק
Santa Marina היא מסעדה קטנה ואהובה בפאפוס שמביאה את אחד המאכלים הבריטיים האהובים – פיש אנד צ’יפס – ישירות ללב קפריסין, עם טוויסט מקומי נעים. המקום מעוצב בסגנון עממי וצנוע, עם תפריטים כתובים על לוחות גיר, אווירה ביתית ולקוחות חוזרים שמכירים את הצוות בשמם הפרטי. התחושה היא של מקום אמיתי – כזה שלא מנסה להרשים, אלא פשוט לבשל טוב.
המנות מבוססות על דגים טריים מצופים בבלילה פריכה וזהובה, עם צ'יפס עבים שמטוגנים עד לרמת פריכות מושלמת. לצד המנה הקלאסית מוגשים גם קלמרי מטוגן, שרימפס פריך, דג גריל למי שמעדיף קליל, ומגוון תוספות כמו סלט ירקות טרי, לחמניות חמימות ורוטב טרטר ביתי. יש גם תפריט ילדים, קינוחים פשוטים כמו פודינג טופי וגלידה – והכל באווירה נעימה ומחויכת.
למה כדאי לבקר?
Santa Marina היא המקום ללכת אליו כשאתם מחפשים ארוחה משביעה, טעימה ובלתי מתיימרת – כזו שמחממת את הלב ומביאה טעם מוכר בצורה מושלמת. זו לא מסעדת גורמה, אבל יש בה משהו נעים, מהיר, וטעים להפליא. מתאימה מאוד לארוחת צהריים קלילה עם חברים, או עצירה בין טיולים לאורך הטיילת.
המלצות מהתפריט:
✔ פיש אנד צ’יפס קלאסי עם רוטב טרטר
✔ קלמרי מטוגן עם רוטב לימון
✔ דג בגריל עם סלט ירקות רענן
✔ פודינג טופי עם סירופ חם
כתובת ושעות פעילות:
📍 72 Tombs of the Kings Avenue, Paphos
🕒 פתוח כל יום 11:00-22:00
🐟 BALKANIKA RESTAURANT
פיוז'ן של מזרח אירופה והים התיכון – טעמים מפתיעים ומדויקים
BALKANIKA RESTAURANT היא מסעדה שלא תמצאו בכל פינה – שילוב מרתק בין מטבח בלקני עממי, לבין מנות דגים ופירות ים מקומיים שמחברים את קפריסין לשכנות שלה מהצפון. העיצוב חמים וביתי, עם נגיעות עץ כהה, כלי חרס צבעוניים ושולחנות עץ מרווחים שמזמינים לסעוד בנינוחות. השירות ידידותי מאוד, עם הסברים סבלניים על כל מנה, במיוחד למי שלא מכיר את המטבח הבולגרי או הרומני.
המסעדה מגישה תפריט עשיר הכולל גם מנות בשריות קלאסיות כמו צ'ווצ'יץ' וקבב בלקני, אך לצד זה תמצאו גם דגי נהר צלויים, פילה לברק בעשבי תיבול, קלמרי ממולאים ושרימפס ברוטב שמנת חריפה – מנות המשלבות טכניקות בלקניות עם חומרי גלם מקומיים. הבישול מדויק, בטעמים חזקים אך מאוזנים, עם הקפדה על פרזנטציה יפה וסטייל כפרי אותנטי.
למה כדאי לבקר?
BALKANIKA מציעה חוויה אחרת לגמרי – לא עוד טברנה מקומית, אלא מסעדה שמביאה את ניחוחות ההרים הבלקניים אל הים של פאפוס. כאן תמצאו טעמים שלא תטעמו במסעדות אחרות, עם שילובים נועזים, בישול איטי ותחושת גילוי אמיתי בכל ביס. זו הזדמנות נהדרת לטעום את קפריסין דרך עיניים חדשות – ולהתאהב.
המלצות מהתפריט:
✔ דג לברק בעשבי תיבול עם ירקות קלויים
✔ קלמרי ממולא בגבינה בולגרית
✔ שרימפס ברוטב פפריקה ושמנת
✔ חציל קלוי עם שמן שום ולימון
כתובת ושעות פעילות:
📍 22 Tombs of the Kings Road, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-22:30
🐟 Melania Restaurant, Paphos
מסורת קפריסאית טהורה – אוכל של בית מהלב
Melania Restaurant היא פנינה חבויה שאינה נמצאת על המסלול הרגיל של התיירים, אך זוכה לאהדה רבה בקרב המקומיים ואורחים שחוזרים שנה אחרי שנה. המסעדה ממוקמת בבניין קפריסאי ישן עם חצר פתוחה, מרפסת מוצלת, ותאורה רכה שיוצרת תחושה רגועה ונוסטלגית. העיצוב פשוט אך מקסים, עם כלי חרס מסורתיים, מפות משובצות וריח עץ טבעי שנישא באוויר.
הכוכבת האמיתית כאן היא הגריל – דגים שלמים נצלים באיטיות מעל פחמים, תוך תיבול מינימלי שמדגיש את איכות הדג. המנות מוגשות עם תוספות מסורתיות כמו תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין, ירקות מבושלים, לחם שנאפה במקום וצזיקי רענן. כל ארוחה כאן מרגישה כמו סעודה של סבתא קפריסאית – מלאת אהבה, בלי התחכמות, עם טעמים נקיים וישירים מהלב.
למה כדאי לבקר?
Melania היא לא רק מסעדה – זו חוויה תרבותית. זה המקום להרגיש באמת את קפריסין הכפרית, בלי רעש וצלצולים, עם אוכל שמדבר בשקט אך נשאר בזיכרון לאורך זמן. האוכל, האווירה, והמיקום – כולם מתחברים לחוויית רוגע עמוקה שמעטים המקומות שמעניקים כמוה.
המלצות מהתפריט:
✔ לברק בגריל פחמים עם שמן זית לימוני
✔ קלמרי בגריל עם ירקות צלויים
✔ צזיקי עשיר עם שמיר ושום טרי
✔ תבשיל ירקות עונתי
כתובת ושעות פעילות:
📍 10 Melania Road, Chloraka, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-22:00
🐟 T&J’S FISH & CHIPS
טעם בריטי מובהק עם דגים טריים מקפריסין – פשוט ועשוי מעולה
T&J’S היא מסעדה קטנה ומזמינה שממוקמת בלב אזור מגורים שקט, הרחק מהטיילות הסואנות – אך קרוב מאוד לליבם של אוהבי הפיש אנד צ’יפס. המקום מעוצב כמו דיינר משפחתי קטן, עם שולחנות עץ, לוחות גיר צבעוניים, קופסת טיפים חמודה, וצוות שירות בגישה ידידותית ולא פורמלית. רבים מהלקוחות הם תושבים קבועים שפוקדים את המקום על בסיס שבועי.
כמו שמרמז שמה – ההתמחות כאן היא פיש אנד צ’יפס, והם עושים את זה כמו שצריך: דגים טריים בציפוי זהוב ופריך שמוכן במקום, מוגש עם צ’יפס עבים, סלט קטן בצד, ולימון טרי. יש גם אופציות של דגים בגריל, קלמרי פריך, שרימפס בציפוי תירס, ומנות לילדים. הכל מוגש טרי, מהיר, ומדויק – בלי יומרות, ועם הרבה אהבה לאוכל טוב ופשוט.
למה כדאי לבקר?
אם אתם מתגעגעים לפיש אנד צ’יפס הבריטי הקלאסי, או פשוט רוצים ליהנות מארוחה נגישה, מרעננת וטעימה – T&J’S הוא היעד המושלם. זה המקום שבו פשוט יודעים לעשות את הדברים נכון, בלי לשכוח את החיוך, את האדיבות, ואת הערך של אוכל איכותי במחיר הוגן.
המלצות מהתפריט:
✔ פיש אנד צ’יפס קלאסי עם רוטב טרטר
✔ קלמרי מטוגן עם מיונז לימוני
✔ שרימפס בציפוי תירס מתובל
✔ דג לבן בגריל עם ירקות עונתיים
כתובת ושעות פעילות:
📍 14 Apostolou Pavlou Avenue, Paphos
🕒 פתוח שני-שבת 12:00-21:30, סגור בראשון
🐟 PORTO ANTICO RESTAURANT
טברנה יוונית־קפריסאית עם נוף מרהיב ונשמה קולינרית
PORTO ANTICO היא מסעדת חוף יפהפייה שממוקמת ממש על קו המים של נמל קאטו פאפוס, עם נוף פתוח לים וסירות הדייגים שעוגנות בנחת מול העיניים. העיצוב משלב בין טברנה יוונית קלאסית לאלמנטים מודרניים – קירות לבנים, מפות כחולות, עציצים פורחים ומרפסת רחבה הפונה לגלים. האווירה רומנטית ונינוחה, עם מוזיקה ים־תיכונית שמנגנת ברקע ולחישות של רוחות ערב מהים.
התפריט כולל שלל מנות דגים טריים ופירות ים – לברק, דניס, תמנון, קלמרי, שרימפס וסרדינים – כולם מוכנים באהבה ובדיוק רב. המנות נאפות, נצלות או מטוגנות לפי בקשת הלקוח, בליווי ירקות עונתיים, תפוחי אדמה או סלטים מרעננים. רטבים ביתיים כמו רוטב שום, שמן זית ולימון, או טחינה יוונית, משלימים את הטעמים ומחזקים את תחושת המסורת.
למה כדאי לבקר?
המסעדה הזו משלבת בין מיקום חלומי על הים, אוכל קלאסי שמוכן מחומרי גלם מעולים, ושירות נעים וחייכני. זהו מקום מושלם לארוחת ערב עם נוף שקיעה, לחגיגה אינטימית או פשוט לארוחה טובה בלי יותר מדי רעש. זוהי חוויה קולינרית כנה שמכבדת את המקום, את האנשים ואת הים.
המלצות מהתפריט:
✔ לברק שלם על גריל עם שמן זית ולימון
✔ תמנון צלוי ברוטב בלסמי מתקתק
✔ קלמארי מטוגן עם סלט יווני
✔ שרימפס מוקפץ עם עשבי תיבול טריים
כתובת ושעות פעילות:
📍 Poseidonos Avenue, Kato Paphos Harbour
🕒 פתוח כל יום 11:30-22:30
🐟 Tsiakkas Tavern
אוכל קפריסאי אמיתי באווירה משפחתית כפרית
Tsiakkas Tavern היא טברנה קפריסאית מסורתית שנמצאת מחוץ לאזורי התיירות הרגילים, באחד מהרחובות השקטים של העיר. העיצוב פשוט ונעים – שולחנות עץ עמוקים, קירות בצבעי לבן וירוק, תמונות משפחתיות על הקירות וריח בישול שנישא באוויר עוד לפני שמקבלים את התפריט. התחושה היא של מקום שחי את המטבח הקפריסאי מהשורש, בלי גימיקים, אלא דרך העשייה עצמה.
הדגש כאן הוא על מנות גריל מסורתיות, במיוחד דגים טריים על הפחמים – מבושלים באיטיות ומוגשים בליווי סלטים חיים, ירקות קלויים, לחמים חמים ומבחר ממרחים ביתיים. לצד הדגים תמצאו מנות כמו תבשיל שעועית עם פירות ים, מרקים עונתיים, ודגים בתנור בסגנון יווני. כל פרט מוגש באהבה, עם כוס אוזו או יין לבן מהכפר – כמו שצריך.
למה כדאי לבקר?
מי שמחפש מסעדה שבה המקומיים אוכלים, ומוכן לצאת קצת מהמסלול – יזכה לחוויה מקורית ובלתי נשכחת. Tsiakkas Tavern אינה עוד מסעדה – אלא מקום של אנשים, משפחה ואוכל שורשי. התחושה היא של מסורת שממשיכה להתקיים בכל צלחת, בלי להתנצל ובלי להתפשר על איכות.
המלצות מהתפריט:
✔ לברק בגריל עם ירקות שורש
✔ תבשיל פירות ים עם רוטב עגבניות ובזיליקום
✔ סלט קפריסאי טרי עם גבינת חלומי
✔ פילה דניס בתנור עם עשבי תיבול
כתובת ושעות פעילות:
📍 Agapinoros 76, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-22:00
🐟 Happy Island Restaurant
מסעדה עם לב רחב, תפריט עשיר ונוף של חופשה אמיתית
Happy Island היא מסעדת חוף צבעונית ותוססת עם עיצוב שמקרין שמחה – כסאות בצבעים שונים, קישוטי עץ דקורטיביים, מרפסת פתוחה לשמש ושלטים משעשעים על הקירות. היא ממוקמת סמוך לאחד החופים המרכזיים של פאפוס, ומושכת אליה קהל מגוון – משפחות, זוגות, קבוצות תיירים וגם מקומיים קבועים. השירות ידידותי ומלווה תמיד בחיוך אמיתי.
התפריט מגוון מאוד ומציע דגים טריים, פירות ים, פסטות, סלטים עשירים ומנות ילדים. בין המנות הבולטות: דגי ים בגריל, קלמרי מטוגן בציפוי ביתי, פילה סלמון ברוטב לימון, סלטים עם שרימפס, ולחמים חמימים מהתנור. מנות גדולות, צבעוניות, מוגשות באסתטיקה משמחת ועם שפע של טעמים. גם הקינוחים מרעננים – גלידות, פרופיטרולים ופירות עונתיים.
למה כדאי לבקר?
המקום הזה מצליח להביא את החוויה של "חופשה על הצלחת" – עם מנות צבעוניות, שירות ידידותי ונוף שאין לו תחליף. זה מקום לבוא אליו בלי לחץ, ליהנות מהאוכל ומהאנשים סביבך, ולהרגיש שהכל פשוט… נעים. מושלם גם לארוחה קלילה ביום שמש, וגם לארוחת ערב רומנטית מול שקיעה.
המלצות מהתפריט:
✔ פילה סלמון בגריל עם רוטב חמאה ולימון
✔ קלמרי מטוגן בציפוי פריך
✔ לברק צלוי עם תפוחי אדמה בתנור
✔ סלט שרימפס עם רוטב שום וליים
כתובת ושעות פעילות:
📍 Poseidonos Avenue 85, Paphos
🕒 פתוח כל יום 11:00-23:00
🐟 Antasia Beach Club
חוויית חוף אלגנטית עם קולינריה עילית ונוף עוצר נשימה
Antasia Beach Club הוא לא רק מקום לאכול בו – זו חוויה שלמה על שפת הים. מדובר במסעדת חוף יוקרתית ומעוצבת באלגנטיות יוצאת דופן, עם עיצוב מודרני בגווני לבן ועץ טבעי, שמשתלב באסתטיקה מדויקת עם הסביבה החולית שמסביב. פינות הישיבה נוחות, המוזיקה עדינה, והאווירה כולה משדרת יוקרה רגועה. זהו מקום שמתאים למי שמחפש לשבת בנחת, עם כוס יין ביד ונוף פתוח אל קו האופק.
המנות כאן מוקפדות מאוד, ומבוססות על דגים ופירות ים באיכות הגבוהה ביותר. תפריט המסעדה כולל מנות כמו טרטר טונה עם שומשום שחור, לברק צרוב עם קרם אפונה, קלמרי צלוי עם פסטו בזיליקום, ושרימפס מוקפץ עם ניוקי ולימון. ההגשה מדויקת, המנות מאוזנות בטעמים, ומורגש שימוש בחומרי גלם עונתיים ורעננים. גם רשימת היינות כאן מרשימה מאוד, עם מבחר מקומי ובינלאומי עשיר.
למה כדאי לבקר?
Antasia Beach Club היא בחירה מושלמת למי שרוצה לשלב בין נוף, שלווה ורמה קולינרית גבוהה. זהו מקום שמציע יותר מארוחה – הוא מציע תחושת שלווה, פינוק ואסתטיקה מושלמת. המקום מתאים במיוחד לרגעים מיוחדים, לארוחה רומנטית, או פשוט כשרוצים להתפנק באמת מול הים בלי להתפשר על שום פרט.
המלצות מהתפריט:
✔ טרטר טונה אדומה עם אבוקדו ושומשום
✔ לברק על הפלנצ’ה עם קרם אפונה ולמון גראס
✔ קלמרי צרוב עם פסטו בזיליקום
✔ שרימפס מוקפץ עם ניוקי ותבליני ים
כתובת ושעות פעילות:
📍 Poseidonos Ave, Paphos, מול חוף סודאביי
🕒 פתוח כל יום 12:00-23:30
🐟 Dias Zeus Restaurant
שילוב של מסורת יוונית עם מנות דגים קפריסאיות אותנטיות
Dias Zeus היא אחת המסעדות היווניות־קפריסאיות הוותיקות והאהובות בפאפוס, שמצליחה לשלב בין קלאסיקה מסורתית לבין תחושת רעננות קולינרית. המקום מעוצב באווירה ביתית ונעימה, עם שולחנות עץ רחבים, קירות בצבעים חמים, ומוזיקה יוונית שקטה שמתנגנת ברקע. התחושה היא של מסעדה יציבה, בעלת אופי ברור, שמושכת קהל קבוע שנה אחרי שנה.
התפריט מציע שפע של מנות דגים ופירות ים – דגים שלמים על הגריל, תמנון ביין אדום, קלמרי פריך, מנות שרימפס עשירות, לצד מבחר מזטים חמים וקרים. ההקפדה על איכות הדגים ניכרת בכל ביס, והתיבול מאוזן ומדויק – שילוב בין מזרח תיכון לים התיכון. גם הטחינה, הצזיקי, והסלטים מתובלים באופן ביתי שמזכיר ארוחות משפחתיות גדולות.
למה כדאי לבקר?
אם אתם מחפשים מסעדה שתמיד אפשר לסמוך עליה – Dias Zeus היא בחירה בטוחה. המקום מציע חוויית אירוח חמימה, אוכל מסורתי שלא מאכזב, ומנות דגים שמכינים כאן ביד מקצועית ובנשמה. זה מקום שחוזרים אליו – בזכות הפשטות, ההגינות, והטעמים שנשארים נאמנים למקור.
המלצות מהתפריט:
✔ דג דניס בגריל עם תפוחי אדמה בתנור
✔ תמנון בבישול איטי עם יין אדום
✔ שרימפס מוקפץ ברוטב שום
✔ מבחר מזטים: טחינה, צזיקי, טאראמה
כתובת ושעות פעילות:
📍 Tombs of the Kings Avenue 66, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-22:30
🐟 Laterna Taverna
טברנה עם נשמה אמיתית – דגים, מוסיקה, ואווירה של פעם
Laterna Taverna היא מסעדה קטנה ומשפחתית שמביאה את חוויית הטברנה הקלאסית במלואה – עם מוסיקה חיה בערבים נבחרים, שירות אישי מהבעלים, ועיצוב שנשאר נאמן לרוח המקומית. התאורה החמה, התקרות הנמוכות, והחיוכים מהשולחנות מסביב יוצרים אווירה חמימה ומזמינה. המקום ממוקם לא רחוק ממרכז העיר, אך מצליח לשמור על תחושת כפריות קפריסאית ייחודית.
כאן תמצאו דגים שלמים צלויים, תבשילי פירות ים, סרדינים טריים מטוגנים, מנות קלמרי ממולא, ושרימפס שמקבלים טיפול חם בתנור. המנות מוגשות בנדיבות, על גבי מגשי עץ ובכלים מסורתיים, וכוללות תמיד גם סלטים טריים, לחמים חמים, ותיבול מקומי מדויק. כל מרכיב מוכן במקום, במינימום קיצורי דרך – ובמקסימום לב.
למה כדאי לבקר?
זו מסעדה שלא מנסה להרשים – אלא פשוט להרגיש טוב. Laterna Taverna מצליחה להחזיר את התחושה של טברנה אמיתית: לא רשת, לא טרנד, אלא מקום של אנשים, של אוכל אמיתי, ושל אווירה חיה ומחבקת. מי שמחפש חוויה אותנטית בלי תחכומים – ימצא כאן פנינה אמיתית.
המלצות מהתפריט:
✔ דג לברק בתנור עם עשבי תיבול
✔ סרדינים טריים בטיגון קל
✔ קלמרי ממולא בגבינה ובצל ירוק
✔ תבשיל שרימפס ברוטב עגבניות
כתובת ושעות פעילות:
📍 9 Agapinoros Street, Paphos
🕒 פתוח כל יום 12:00-23:00
🍽️ פאפוס מסעדות דגים עם נשמה - לאכול מול הגלים
אחד מהדברים שמייחדים את פאפוס הוא ריכוז גבוה במיוחד של טברנות חוף, ממש על קו המים. לא מדובר במסעדות מפונפנות – אלא בטברנות מסורתיות המנוהלות לרוב על ידי משפחות מקומיות, העוסקות בבישול ובדייג כבר דורות. שולחנות עץ פשוטים, פרגולות מוצלות, ריח פחמים וים – כל אלה יוצרים את הבסיס לארוחה בלתי נשכחת. ברוב המקומות תמצאו מרפסות פתוחות הפונות אל הים, שם אפשר לשבת עם כוס אוזו קרה ולצפות בגלים מתנפצים בזמן שהדג נצלה על הגריל.
🧂 המטבח המקומי – פשטות, דיוק, ואהבה לחומר גלם
מה שהופך את האוכל בפאפוס לכל־כך מרגש הוא הפשטות. אין כאן רטבים מסובכים או טכניקות יומרניות – אלא שיטות מסורתיות שמשרתות מטרה אחת: להוציא את המיטב מהדג. בישול על גריל פחמים עם לימון ושמן זית
✔ אפייה בתנור עם ירקות שורש
✔ טיגון פריך של קלמארי או סרדינים
✔ תיבול עדין של עשבי תיבול מקומיים
✔ כל אלה מרכיבים מטבח שבו חומר הגלם הוא המלך. כל ביס מדבר בעד עצמו – טרי, חי, ומלא אופי.
🦐 מנות הדגל של פאפוס – מהים ישירות לצלחת
בין אם תבחרו לשבת בטברנה קטנה על שפת המים או במסעדת חוף מודרנית, תמצאו בפאפוס מנות דגים שלא תשכחו במהרה:
✔ לברק או דניס שלם על גריל פחמים – עם מיץ לימון, שמן זית ועשבי תיבול
✔ קלמארי מטוגן בציפוי דק ופריך – מוגש עם רוטב צזיקי או טחינה
✔ שרימפס מוקפץ בשום, חמאה ועגבניות שרי
✔ תמנון צרוב עם קרם שעועית לבנה או רוטב בלסמי מתקתק
✔ תבשיל דגים בתנור בסגנון יווני – עם עגבניות, בצל, תפוחי אדמה ויין לבן
✔ מגשי פירות ים משולבים – חוויה של טעמים וצבעים לשניים או יותר
המטבח הקפריסאי יודע להוציא את המיטב מהים – בלי מסכות, בלי התחכמויות, רק חיבור נקי ואמיתי בין האדם לים.
🍋 סלטים, ממרחים ולחמים – ההשלמה המושלמת
כל ארוחת דגים טובה בפאפוס מלווה גם בשפע של מנות פתיחה וליווי. תמצאו סלטים טריים עם ירקות עונתיים ✔ לחמים ביתיים חמים
✔ ממרחים כמו צזיקי, טחינה, טאראמה וסקודאליה
✔ תפוחי אדמה בתנור
✔ ירקות צלויים או מבושלים. לצד הדגים מוגש לרוב גם יין מקומי קליל או כוס אוזו או ראקי – המשלימים את החוויה ונותנים לה קצב נינוח ועמוק.
🌅 ארוחה של שקיעה – חוויה רב־חושית
אחת החוויות המרגשות ביותר בפאפוס היא ארוחת ערב המתרחשת בדיוק בזמן השקיעה. השמש שוקעת אל הים בקו אופק צלול, צבעי כתום וזהב נמסים במים, והאור מתרכך על השולחן. הצלחות מקבלות ברק, הריחות מתחזקים, והמוזיקה הקלה מתמזגת עם רחש הגלים. זו לא רק ארוחה – זו סצנה קולנועית של ממש, שלא דורשת במה או תפאורה.
🎣 דייגים מקומיים – מהים אל הצלחת
פאפוס מתבססת עד היום על דיג יומיומי, מה שמאפשר למסעדות להגיש תוצרת טרייה במיוחד. רבות מהטברנות מקיימות קשרים ישירים עם דייגים מקומיים, וכשהסירה מגיעה עם השלל – הדגים נבחרים במקום, נשקלים ונמסרים ישירות למטבח. זהו מעגל מזון קצר ואותנטי, שבו המרחק בין הרשת לצלחת הוא לפעמים עניין של שעות ספורות בלבד.
🍷 מסעדות דגים מודרניות – כשהים פוגש את האלגנטיות
לצד הטברנות, תמצאו בפאפוס גם מסעדות דגים מודרניות עם עיצוב מוקפד ותפריטים עכשוויים. המקומות הללו מביאים גישה שונה – של קולינריה עילית – אך עדיין שומרים על נאמנות לים. מנות כמו קרפצ'יו דג ים עם שמן הדרים
✔ טרטר טונה אדומה עם אבוקדו
✔ דגים על קרם ירקות צלויים
✔ קלמארי ממולא בגבינות עיזים – הן חלק בלתי נפרד מהחוויה הקולינרית המתפתחת של פאפוס. השירות במסעדות אלו לרוב מוקפד מאוד, האווירה שקטה יותר, והמנות מצולחות ברמת אמנות.
🎶 חוויה של מוסיקה, אווירה ושירות בגובה העיניים
בחלק מהטברנות תזכו גם לליווי מוזיקלי – נגנים מקומיים שמנגנים בוזוקי ושירים יווניים בשעות הערב. אחרים יפתיעו אתכם ביחס אישי וחם מהמלצרים ובעלי המקום, שיציעו לכם טעימה ממה שיצא זה עתה מהמטבח, או יסבירו על כל דג כאילו מדובר ביצירה אישית. האווירה תמיד בגובה העיניים – לא מתנשאת, אלא משפחתית, כנה ומזמינה.
🛥️ מה כדאי לדעת לפני שיוצאים לאכול דגים בפאפוס?
✔ רצוי להזמין מקום במיוחד בשעות השקיעה ובסופי שבוע
✔ שאלו תמיד אילו דגים הם "catch of the day" – זה מבטיח את הטריות הגבוהה ביותר
✔ אל תתביישו לבקש לראות את הדג לפני הצלייה – זו מסורת מקובלת וראויה
✔ השאירו מקום לקינוח – טברנות רבות מציעות קינוחים מקומיים על חשבון הבית
✔ אל תשכחו להתענג על הרגע – כאן לא ממהרים לשום מקום
🌊 לסיכום – פאפוס היא לא רק יעד, היא טעם שנשאר איתך
אין הרבה מקומות בעולם שבהם חוויית הדגים כל־כך טהורה, קרובה לטבע, ומבוססת על מסורת חיה כמו בפאפוס. בין אם תבחרו בטברנה משפחתית ליד המזח, במסעדה מעוצבת על החוף, או בדוכן פשוט עם פיש אנד צ’יפס מופלא – כל חוויה קולינרית כאן מבטיחה להותיר בכם חותם.
פאפוס מלמדת אותנו שהדבר הכי יוקרתי הוא לפעמים דווקא הכי פשוט:
✔ דג טרי
✔ שמן זית
✔ טיפת לימון
✔ והמון נשמה
טיפים והמלצות לבחירת מסעדות דגים שוות בפאפוס
🐟 למה דווקא פאפוס? עיר של דגים, חוף ואותנטיות
פאפוס אינה רק יעד נופש נעים – היא נחשבת לאחת הערים הטובות ביותר בקפריסין לאוהבי דגים ופירות ים. כאן, יותר מאשר בערים אחרות באי, מתקיים חיבור בלתי אמצעי בין הים לבין הצלחת. עשרות טברנות ומסעדות מתמחות מגישות דגים טריים שנמשו באותו בוקר, כשהם מוכנים על גריל פחמים, בתנור או בציפוי פריך. המיקום על קו החוף, הסירות בנמל, והמסורת הקולינרית של קהילות דייגים – כל אלה יוצרים תשתית אידיאלית לחוויית דגים עשירה, כנה ובלתי נשכחת.
🎯 מיקום זה הכל – כך תבחר מסעדה שווה באמת
✔ חפש מסעדות סמוכות לנמל הדייגים או לקו החוף – הסיכוי שהדגים הגיעו מהים באותו היום גבוה בהרבה.
✔ מסעדות הממוקמות קצת מחוץ לאזורים התיירותיים לעיתים מציעות חוויה אותנטית, שקטה וזולה יותר.
✔ אם המסעדה מציעה מרפסת עם נוף לים, זו לא רק בונוס אסתטי – זהו לרוב גם סימן לכך שהיא מתגאה בחיבור הישיר שלה לים.
✔ אל תזלזל במסעדות בשכונות הפנימיות – חלק מהטברנות הכי טובות נמצאות הרחק מהטיילת.
🧂 פשטות היא שם המשחק – כך מזהים תפריט אמיתי
✔ תפריט המכיל 10 מנות דגים ולא 50 – מעיד לרוב על טריות ושליטה.
✔ מנות כמו דג שלם על גריל, תמנון ביין, קלמרי צרוב, או סרדינים מטוגנים – הן אינדיקציה לקו קלאסי ואותנטי.
✔ אם כתוב "דג יומי" או “catch of the day” – זהו סימן חיובי לכך שהמקום עובד מול דייגים מקומיים.
✔ עדיף לבחור מסעדות שמכינות מנות במקום – לא כאלה שמגישות פירות ים קפואים ומטוגנים מראש.
✔ תפריט שבו ניתן לבחור את צורת ההכנה (גריל, תנור, טיגון) – מעיד על גמישות ומקצועיות.
🛎️ שירות ואווירה – לא פחות חשובים מהאוכל
✔ שים לב לקבלת הפנים – האם מקבלים אותך בחיוך? האם מסבירים על התפריט ברצינות?
✔ מסעדות טובות לרוב אינן מתחנפות לתייר – אלא פשוט עושות את עבודתן היטב.
✔ אם המקום מלא במקומיים – זה סימן מעולה.
✔ מוזיקה רגועה, ריהוט פשוט, אווירה רגועה ולא צפופה – כל אלה תורמים לחוויה.
✔ אל תסתפק בצוות שירות – שים לב למטבח: מטבח פתוח ונקי מעיד רבות על אמינות המסעדה.
🥗 לא רק דגים – תוספות ומנות ליווי מצביעות על איכות
✔ סלטים טריים באמת, קצוצים במקום, עם ירקות עונתיים, תמיד משדרגים את המנה.
✔ ממרחים ביתיים כמו צזיקי, טחינה, טאראמה, סקורדליה – הם אינדיקציה לכך שהמקום לא קונה תעשייתי.
✔ לחם חם שמגיע לשולחן בתחילת הארוחה – מצביע על השקעה בפרטים הקטנים.
✔ שימו לב לתוספות: ירקות קלויים, תפוחי אדמה בתנור, אורז בתיבול קפריסאי – עדיפים על צ’יפס סתמי.
🎣 איך לזהות דג טרי באמת?
✔ דג שמוגש שלם, עם עיניים מבריקות, עור מתוח וריח נעים – טרי באמת.
✔ אם תבקשו לראות את הדג לפני הצלייה – מסעדה טובה תיענה בשמחה.
✔ כשחותכים דג טרי, הבשר נראה עסיסי, לא מתפורר, והטעם עדין, בלי טעמי לוואי.
✔ הימנעו ממנות דגים שמגיעות במרינדות כבדות מדי – לרוב הן מסתירות איכות נמוכה.
✔ ככל שהמנה פשוטה יותר – כך הדג חייב להיות באיכות גבוהה יותר.
🍷 המלצות בזמן אמת – מה כדאי לשאול את המלצר?
✔ מהו דג היום?
✔ איך הכי מומלץ להכין אותו?
✔ האם אפשר לבחור את גודל הדג או משקלו?
✔ האם הציפוי של הקלמרי נעשה במקום או קנוי מראש?
✔ אילו תוספות מומלצות לצד המנה?
שאלות אלה לא נועדו רק לבדוק את המסעדה – אלא יעניקו לך חוויה מותאמת אישית ומעמיקה יותר.
🌞 מתי הכי טוב לאכול דגים בפאפוס?
✔ ארוחת צהריים מול הים (13:00-15:00) תאפשר לך ליהנות מאור יום, נוף, אוויר ים וצלילות של טעמים.
✔ שקיעה (17:30-19:30 בקיץ) היא הזמן הרומנטי והמושלם ביותר לשבת על קו המים.
✔ בערב מאוחר (21:00 והלאה), חלק מהמסעדות עוברות למצב רגוע ואינטימי – מושלם לזוגות.
✔ תיירים רבים מגיעים בשעות “פיק”, לכן אם אתה מעדיף שקט – בוא לפני כולם.
📋 דברים קטנים שעושים הבדל גדול
✔ ודאו שהמחיר למנה מצוין מראש – במיוחד אם הדג נמכר לפי משקל.
✔ בדקו אם יש מינימום הזמנה למגש זוגי – זה נפוץ במסעדות דגים.
✔ טיפ קטן: לעיתים טברנות יציעו לך קינוח ביתי על חשבון הבית – זה סימן טוב לשירות מהלב.
✔ אל תחשוש לבקש מים מהברז – מקובל מאוד בפאפוס, ולא מעיד על חוסר נימוס.
🌊 איך לזהות מסעדות ש"מדברות ים"?
✔ עיצוב המשלב אלמנטים ימיים: מפרשים, עץ מיושן, מפות בגווני כחול ולבן
✔ תפריט שמדגיש את הקשר לדייג – כולל סיפורים קצרים על מקור הדגים
✔ מסעדה שמציעה טעימות או הסברים על כל מנה – מעידה על גאווה קולינרית
✔ מקומות ששמים את הגריל בקדמת המסעדה – לרוב מבינים את הערך של נראות והכנה במקום
🧭 טיפ זהב לסיום – גש פנימה, סתכל מה קורה בפנים
לפני שאתה מתיישב, אל תתבייש להציץ פנימה:
✔ האם רואים דגים מונחים על מגש טרי?
✔ האם המטבח גלוי?
✔ האם השולחנות נראים שמחים, ולא סתם מתוזמנים לצילום?
✔ האם הצוות נראה מרוכז אך רגוע?
כל אלה הם סימנים אמיתיים למסעדת דגים איכותית – כזו שלא מציגה הצגה אלא מגישה אמת.
איך לבחור מסעדות דגים שוות בפאפוס? מה חובה לאכול שם? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות דגים מומלצות בפאפוס
הדרך לזהות דג טרי מתחילה עוד לפני הביס הראשון. קודם כל – בקש לראות את הדג. מסעדות טובות בפאפוס ישמחו להראות לך את הדג לפני הצלייה: עיניים מבריקות (לא שקועות), עור מתוח ונוצץ, ריח ימי קל אך לא חומצי – אלה סימנים מובהקים לטריות. חשוב גם להסתכל על תפריט המקום – אם מציעים דג “יומי” לפי משקל או "Catch of the day", זה סימן טוב שמחובר לדייגים ולא למקפיא. כשמקבלים את המנה, בשר הדג הטרי ייראה עסיסי, לח ולא מתפורר. ש
הטעם אמור להיות נקי, עדין, כמעט מתקתק – בלי טעמי לוואי חזקים. עדיף לבחור מנות שבהן הדג לא מסתתר מאחורי רטבים עזים מדי, אלא עומד בזכות עצמו. בפאפוס, במסעדות הטובות באמת, הדג הוא לא תוספת – הוא גיבור הסיפור. והטריות מורגשת בכל ביס.
התשובה תלויה באופי שאתה מחפש, אך בפאפוס יש יתרונות ברורים לשני הסוגים. טברנה עממית תציע בדרך כלל אווירה פשוטה, משפחתית ולרוב גם מחירים נוחים יותר. אם אתה רוצה לחוות את קפריסין האמיתית – עם סלטים מקומיים, לחמים חמים, דגים שלמים על גריל וצלחות המוגשות בגאווה – טברנה מקומית תתאים מאוד. לעומת זאת, מסעדת דגים מודרנית בפאפוס תציע אווירה אלגנטית יותר, עיצוב מושקע, ולעיתים גם מנות מוקפדות יותר בפרזנטציה – כמו קרפצ’יו טונה, קלמארי ממולא, או מנות עיליות של פירות ים. בשתיהן אפשר למצוא דגים טריים – השאלה היא האם אתה מחפש חוויה רגועה ומקומית מול הים, או ערב מסוגנן עם אווירה יותר "עירונית". כך או כך – החשוב ביותר הוא הטריות, השירות, והקשר הישיר לים. שתי האופציות יכולות להיות מצוינות אם בוחרים נכון.
בפאפוס מומלץ להזמין מנות המייצגות את המטבח המקומי הפשוט אך המדויק. בראש ובראשונה – דג שלם על הגריל (לברק, דניס, בורי או סנאפר) עם שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול – זו הבחירה הקלאסית. קלמארי טרי מטוגן בציפוי דק או צרוב בגריל גם הוא בחירה מעולה. חובבי טעמים חזקים יכולים ללכת על תמנון שבושל ביין אדום והועלה לצריבה, מנה שקיימת במטבחים יווניים־קפריסאיים.
שרימפס מוקפץ עם שום, חמאה או פלפל חריף הוא מנה עשירה שמתאימה במיוחד לשעות הערב. כדאי גם לשקול מגש פירות ים זוגי שכולל תמהיל של קלמרי, שרימפס, צדפות ודג. כדי להשלים את הארוחה – מומלץ להזמין גם צזיקי, טחינה, לחם חם וסלט יווני אותנטי. כלל האצבע: ככל שהמנה פשוטה יותר – כך חומרי הגלם חייבים להיות מעולים. ואם המסעדה מציעה "דג היום" – זה לרוב האופציה הכי טרייה וטובה.
ההבדל ניכר כבר מהרגע הראשון. מסעדות דגים “לתיירים” ממוקמות לרוב במרכזי בילוי המוניים, עם תפריטים מתורגמים לעשרות שפות, תמונות של מנות, והצעות “אול אינקלוסיב”. לעומתן, מסעדות אותנטיות – טברנות משפחתיות או מסעדות יוקרה מקומיות – מתמקדות באיכות ולא בהצגה. במקום 40 מנות בתפריט, תמצאו אולי 12 – אבל כולן מוכנות במקום.
במסעדות אותנטיות בפאפוס יציעו לך לראות את הדג לפני הצלייה, יסבירו בשקט על אופן ההכנה, וישאלו מה אתה מעדיף – גריל, תנור או אפייה. גם המחירים יהיו שקופים, המבחר יותאם לעונה ולשלל הדייג, והאווירה תהיה פחות לחוצה. בעוד שמסעדה לתיירים מנסה “למכור חוויה” עטופה – מסעדה אותנטית פשוט מגישה את מה שיש – בטריות, באהבה ובשקט. וזה, ללא ספק, מרגיש אחרת.



